Schadeherstel

Een gat, scheur of krassen in uw polyester?
Hoe groot of klein de polyesterschade ook is, in veel gevallen kunnen wij deze voor u herstellen. Ook schade in de kleinste vorm van haarscheuren. 

 

Het tijdig laten repareren van schade aan polyester voorkomt veel ellende.
Wanneer er niets gedaan wordt aan polyesterschade, kan er namelijk water in het polyester trekken. Hierdoor ontstaat polyesterrot, beter bekend als osmose. In de winter kan het zijn dat het water dat in het polyester is getrokken, gaat bevriezen. In dit geval kan het polyester kapot vriezen. Dat is niet alleen zonde, maar kan ook zorgen voor onnodige en behoorlijke kosten.

 

De toplaag van polyester wordt top coat genoemd.
Deze laag beschermt het polyester. Als deze kapot of beschadigd is, moet dat worden gerepareerd. Wanneer hier niets aan wordt gedaan, kunnen de kosten hoog oplopen. Afhankelijk van de kwaliteit top coat, kan er bij topcoatschade al na een week ‘osmose’ ontstaan. Osmose is simpel gezegd een soort ‘rotten van polyester’ en komt voornamelijk voor op het onderwaterschip. Dit is hoe osmose ontstaat: top coat is de beschermlaag van polyester. Wanneer er water door de top coat gaat, komt er water in het polyester. Polyester bestaat uit glasvezels en hars. Deze vezels nemen het water op. Wanneer het water door de vezels wordt vastgehouden, ontstaan er blaasjes en gaat het polyester rotten.

 

De meest voor de hand liggende oorzaak van schade aan top coat is door bijvoorbeeld een botsing. Een andere oorzaak van beschadiging aan de top coat is door Uv-licht, ofwel de zon. Wanneer top coat teveel wordt blootgesteld aan Uv-licht, wordt deze mat.

  

Voor uw specifieke offerte of meer informatie: 
tel / WhatsApp: 06-130 30 824
mail: info@jurrienswatersport.nl